Välkommen till Gårdsbutiken på Sällebergs Gård !

Värme för både kropp och själ finns i Gårdsbutiken på Sällebergs Gård... Välkommen in! LAMMKÖTT ÅRET RUNT!

 

   

                VÄLKOMMEN på en utflykt ...

     ...till vår GÅRDSBUTIK på SÄLLEBERGS GÅRD...

                ...i mysig lantlig miljö...

 

    ...där Du finner det mesta som kommer från LAMM... 

 

       LAMMKÖTT året runt! 

    

 

                              ÖPPET...

 

   ...har vi när det passar Dig,

          bara Du RINGER innan...

  

        070-3842097, 073-7774242

             

            (T.ex. Swish fungerar utmärkt som betalning). 

 

        Välkommen att ta en titt i Gårdsbutiken på

 

                 Sällebergs Gård!

 (I vår närhet finns även naturreservatet Målaskogsberg och mycken annan härlig natur, men ävenTesås Olofsgård www.tesos.se, Piggaboda kvarn, Målaskogs bygdeförening m.m).                                

 

I GÅRDSBUTIKEN I SÄLLEBERG HITTAR DU BL.A....     

LAMMKÖTT. Vi har Lamm- och Fårkött året om i Gårdsbutiken. Allt Lamm- och Fårkött kommer från vår egen gård, Sällebergs Gård. Vi varken konstgödslar eller besprutar våra marker. Alla våra får och lamm får gå ute på sommaren. Inga "fabriksuppföds" på stall. De får gå ute och röra sig i ängar och hagar. 

Vi låter hängmöra allt Lamm- och Fårkött från Sällebergs Gård. Djuren kör vi själva till slakteriet för att de ska ha det lugnt och gott och inte stressas. På slakteriet veterinärkontrolleras de både före och efter slakt. Efter hängmörning detaljstyckas, vacumpackas och märks köttet.

I Gårdsbutiken hittar Du det mesta från soppben till innerfiléer i våra frysdiskar. Packat även för den lilla familjen. Du kan naturligtvis även beställa Lammlådor med hela eller halva Lamm, styckat efter Ditt önskemål. Även helfall om det är önskemålet. Vårt kött från Sällebergs Gård säljer vi både till privatpersoner, affärer och restauranger. Välkommen att höra av Dig!

Allt från Soppben till Innerfiléer...

Även Kryddor och Recept.

Tvättbara LAMM- och FÅRSKINN. Vita, gråa, bruna, svarta, fläckiga, melerade och i många olika längder på ullen. Alla från mjuka Lantrasfår. Varje skinn är unikt!!!

STOLSDYNOR skurna ur Tvättbara skinn i olika färger och storlekar. Går att beställa i önskad färg och form. Även tovade stolsdynor, mjuka goa tovade av Finullsull, både runda och fyrkantiga. Till Dina stolar inomhus eller i trädgården eller som sittunderlag på utflykten eller jakten.

PLÄDAR av mjuk ull i Fårens egna färger, naturvita, gråa och bruna nyanser och i många olika mönster. Vi har både extra, extra stora, och stora och en liten variant. Det bästa av allt, de är lika fina efter tvätt. Härliga att svepa in Dig i och mysa, men också en perfekt present. Nu dessutom till ett sänkt pris på de härligt Stora Plädarna... Önskar Du en pläd med färg så finns nu även några av modellerna i olika färger.

SJALAR i många olika varianter...Både vävda och stickade av Finullsgarn.

HALSDUKAR, sagolikt mjuka och vackra.

UNIKA plagg, STICKADE  av mjukt Finullsgarn från Fåren på Sällebergs Gård. Hantverken är lokalt gjorda av duktiga "Stickerskor" i vår by. Sockar, sjalar, halsdukar, vantar m.m.

FINULLSULLGARN från våra mjuka, silkiga Finullsfår på Sällebergs Gård. Både 1- och 2-trådigt.  Naturvitt, grått, mörkbrunt, ljusbrunt och beige Finullsgarn. Inget är färgat, utan kommer från får i dessa färger. Finullsgarn är så mjukt att Du kan ha det till kläder Du har närmast kroppen.

VÄXTFÄRGAT FINULLSGARN, i härliga djupa färger, skapade naturens egna färger.

FINULLSULL Ingen annan fårras har så mjuk, silkig och glansig ull som Finullsfåren!!! Visst har t.ex. Gotlandsfåren fin ull, men den är i i närheten av Finullsullen... Inte ens Merinoullen kan mäta sig, då den helt saknar glans, Vår härliga höstklippta ull säljer vi både till privatpersoner och spinnerier. Den är otroligt mjuk, glansig, finfibrig och elastisk och lämpar sig väl till det Du vill ha närma kroppen. Du kan spinna och tova av den, men den är även vacker som ren dekoration. Den finns i olika kvalitéer beroende på vad Du vill använda den till. I naturvitt, svartbrunt, gråsvart, brokigt m.m. Den vinterklippta ullen lämpar sig till marktäckning, plantering eller för att avskräcka rådjur och älgar från att äta upp plantor av olika slag.

VYKORT och JULKORT från målningar av Karin Linderoth och Kaya Hansson.

KONST av bl.a. Karin Linderoth, Birgit Westphal och Ryssby Fotoklubb. 

Unika SLÖJDALSTER också det från vår egen by av Gunnel Arvidsson.

TRÄDGÅRDSDEKORATIONER I ROSTIGT SKROT. Praktiskt och vackert till Ditt hem och trädgård. Även dessa är ett lokalt Hantverk och dessutom till mycket bra priser.

BRUKSKERAMIK. Collection "Får". Muggar, skålar m.m. från Granbacka keramik.

LOPPIS OCH KURIOSA hittar Du också i vår Gårdsbutik.

VÄLKOMMEN ATT TITTA IN I GÅRDSBUTIKEN PÅ SÄLLEBERGS GÅRD...

 

Varma goa skinn, plädar, Finullsgarn m.m. finns här inne... Var så god och stig in! Lammkött har vi också, året runt!
Med vänlig hälsning
Välkommen in i Gårdsbutiken!